Programma van eisen

Dicht bij huis
Markenje kan worden gerealiseerd op een locatie in een stadswijk, dorp of kleinere gemeente. De bewoners komen uit de buurt of omgeving, waardoor ze niet gescheiden hoeven worden van familie of naasten. Door z’n omvang en mogelijkheid tot “stapeling” is er niet veel ruimte nodig.


Ik ga even langs opa. Ben voor het avondeten terug…

 

Kleinschalig van opzet
Onze projecten zijn kleinschalig van opzet, tot 24 woon-eenheden. Door de kleinschaligheid is er overzicht en ruimte voor persoonlijke aandacht. Bewoners kunnen daardoor die zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben.

27012014 STUDIO ARCHITECTURE BLINK ZORG-5

Als thuis
Veel aandacht wordt besteed aan de balans tussen de persoonlijke levenssfeer en leven in een woongemeenschap. Markenje ademt een prettige openheid en biedt volop gelegenheid om familie en vrienden te ontvangen.

27012014 STUDIO ARCHITECTURE BLINK ZORG-11

Met zorg ingericht
De woningen zijn 49 vierkante meter groot, waarbij de slaapkamer gescheiden kan worden van het woongedeelte. Iedere woning heeft een rolstoeltoegankelijke douche en toilet en is ook geschikt voor bewoners met een zeer intensieve zorgvraag. Met een heel inventieve oplossing kan de badkamer vergroot worden voor rolstoelers. Alle woningen beschikken bovendien over een keuken.

167-KU_Arendonk_0326 - kopie           1535-ku_arendonk_0321

 

“Net geen 50m2, maar het appartement heeft wel alles wat je nodig hebt. Jij bepaalt er de sfeer, het is jouw thuis. En groot genoeg om er samen te blijven.” – Paulus de Jager –

 

Alleen of samen
Een appartement biedt alles wat je nodig hebt om er te wonen. Alleen, maar ook samen. Wanneer een van de partners zorgafhankelijk wordt is er voldoende ruimte om samen te blijven. Waar gewenst kan gespeeld worden met een tussenwand om de rust en privacy te vergroten.

27012014 STUDIO ARCHITECTURE BLINK ZORG-7

Ruimte voor activiteiten
Naast het appartement beschikt iedere bewoner nog eens over 30m2 ruimte in de gemeenschappelijke voorziening. Er zijn mogelijkheden om een eetkamer in te richten, kleine activiteitenruimten: voor hobby, ontmoeting, bibliotheek, een filmkamer….

De breed opgezette verkeersruimten en de uitbundige lichtinval geven bewoners en bezoekers een gevoel van ruimte, terwijl in kleine nissen rust en intimiteit wordt ervaren. De ondernemer zal daar zelf vorm en inhoud aan kunnen geven.

27012014 STUDIO ARCHITECTURE BLINK ZORG-3